Honda uvede do roku 2030 sedm nových elektromobilů

Nové elektrovozy značky Honda vzniknou v rámci modelové řady Series 0. Součástí bude sedan jako vlajková loď a SUV všech velikostí.

Vydáno 20.05.2024

Honda oznámila, že do roku 2030 uvede na trh sedm zbrusu nových elektrických vozů, všechny pod svou novou globální podznačkou elektromobilů „Série 0“. První tři modely by měly dorazit v roce 2026, přičemž trojice zahrnuje SUV základní úrovně, SUV střední velikosti a vlajkovou loď sedan založenou na radikálním konceptu Honda Saloon, který byl odhalen začátkem tohoto roku.

Jako první se začne sedan prodávat v Severní Americe, následovat bude Japonsko, Asie a poté Evropa. Toshinobu Minama, výkonný ředitel a provozní ředitel designového centra Honda R&D, pro britský magazín Auto Express uvedl, že silniční verze Honda Saloon bude z 95 % odpovídat konceptu, který byl letos představen na Consumer Electronics Show (CES). Interiér bude odlišný, ale elegantní, pětimetrová karoserie by měla zůstat v podstatě beze změn.

Na článek o Honda Saloon se můžete podívat zde

V roce 2027 pak uvede Honda na trh největší SUV, které bude nabízeno se sedmi sedadly, aby konkurovalo modelu Kia EV9.

Generální ředitel Hondy Toshihiro Mibe nám na veletrhu CES 2024 prozradil zase to, že společnost plánuje pro svou novou podznačku čistě elektrický sportovní vůz. Bohužel ten není jedním ze sedmi elektromobilů, které mají dorazit do roku 2030, takže toho se dočkáme až někdy poté.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem