Alfa Romeo uvede na trh v roce 2027 špičkové luxusní SUV

SUV bude nejspíš stěžejním modelem pro ambice značky, která chce proniknout na americký trh

Vydáno 15.10.2024

Automobilka Alfa Romeo potvrdila, že pracuje na velkém vozu ze segmentu E, který se bude nacházet na vrcholu nabídky. Jean-Philippe Imparato, odcházející generální ředitel značky, potvrdil, že vůz bude s největší pravděpodobností SUV, což znamená, že bude konkurovat modelům jako BMW iX a Porsche Cayenne. Nicméně až jeho nástupce, Santo Ficili, učiní finální rozhodnutí a poskytne další podrobnosti.

Tento vůz by přijal architekturu STLA Large koncernu Stellantis, která umožňuje jak spalovací, tak elektrické pohonné jednotky – přičemž elektrická varianta je dostupná s ultrarychlým nabíjením (prostřednictvím 800V systému) a dokáže přijmout řadu výkonných motorů a velkých baterií až do 118kWh, což umožňuje dojezd až 800 km.

Alfa Romeo má v plánu uvést na trh tento model až v roce 2027. Do té doby se dočkáme ještě příští generace modelu Stelvio v roce 2025 a Giulia v roce 2026, přičemž oba budou využívat výše zmiňovanou platformu STLA Large místo pokračování na vlastní platformě Giorgio společnosti Alfa. Oba nové modely, Stelvio i Giulia, již byly představeny zákazníkům v Itálii, Německu a USA.

 

Zdroj: Alfa Romeo, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem