BYD Seal 06 GT odhalen jako rival VW ID.3 GTX

Společnost BYD zveřejnila první snímky svého klíčového vyzyvatele Cupry Born a Volkswagenu ID.3, který získal název Seal 06 GT. Vůz byl poprvé představen jako koncept Ocean M na autosalonu v Pekingu na začátku letošního roku. Tento nový model bude menší než sedan Seal, ale větší než hatchback Dolphin.

Vydáno 27.08.2024
1
/
6

Design byl v porovnání s konceptem Ocean M značně zjednodušen, přičemž ztratil agresivní splittery, boční prahy a spoiler. Zůstala hliníková kola připomínající Alfa Romeo Teledial. Uvnitř dominuje velký středový dotykový displej na palubní desce. Tento displej se používá k ovládání většiny funkcí, jako je třeba klimatizace, ale pro bezpečnostně kritické funkce, jako jsou například odmrazovače oken, zůstávají na středové konzole fyzická tlačítka.

Seal 06 GT je postaven na vylepšené architektuře e-Platform 3.0, kterou sdílí s modely Dolphin a Seal. Jeho pohon zajišťuje nová generace baterií typu cell-to-body. BYD představí kompletní technické specifikace nového vozu už v pátek 30. srpna, kdy se spustí jeho prodej v Číně. Je pravděpodobné, že specifikace budou obecně odpovídat nedávné modernizaci sedanu Seal, která zahrnovala rychlejší nabíjení, ale mírné snížení dojezdu. Dojezdová vzdálenost by se měla pohybovat okolo 515 kilometrů.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem