Cadillac Sollei: koncept, který představuje vizi budoucnosti luxusních kabrioletů

Cadillac Sollei je dvoumístný elektrický vůz s odvážným designem, který kombinuje retro prvky s moderními technologiemi.

Vydáno 23.07.2024
1
/
6

Cadillac má na svém kontě už dlouhou řadu konceptů, které ilustrují historii a styl značky. Nyní přichází Cadillac Sollei, pozoruhodný elektrický kabriolet, který může evokovat vzpomínky na stejně elegantní koncept Ciel z roku 2011, který se ovšem nikdy nedostal do výroby. Sollei je v podstatě konvertibilní verze sedanu Celestiq, postaveném v historickém kampusu Tech Center společnosti General Motors. Mají stejnou platformu Ultium, délku, rozvor i elektrický pohon.

Koncept vozu je dlouhý se širokým postojem, výraznou mřížkou chladiče a obrovskými koly. Vpředu i vzadu jsou výrazné světelné prvky a Cadillac oprášil barvu laku Manila Cream, která se poprvé používala už v letech 1957 až 58.

Kabina má 55palcovou dotykovou obrazovku, kterou najdete také v novém Escalade a nechybí křišťálové sklenice v chladiči nápojů. Mezi řidičem a spolujezdcem je namontována další, menší obrazovka, která pochází z Celestiqu. Interiér má také dřevěné obložení, přizpůsobitelné ambientní osvětlení se 126 různými barevnými možnostmi a kůži Nappa. Podlahové rohože jsou z materiálu zvaného Bask, což je tkanina vyrobená z jemné vlnité příze.

Zatím jde opravdu jen o koncepční vůz, avšak sourozenec Celestiq bude v malém množství vyráběn, takže je jistě možné, že by i Sollei mohl jednou spatřit světlo světa.

 

Zdroj: Motor1.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem