Čínské SUV Omoda 7 zamíří v roce 2025 do Evropy. Dočkáme se ho i u nás?

Nové středně velké SUV Omoda 7 od čínské automobilky Chery oficiálně míří na trhy v Evropě. Konkurovat bude třeba Hyundai Tucson nebo Kie Sportage.

Vydáno 06.05.2024

Chery je jeden z největších výrobců automobilů v Číně a v posledních letech se snaží expandovat i na evropské trhy. V těchto dnech se mluví konkrétně o novém modelu Omoda 7, který byl letos odhalen na autosalonu v Pekingu. Jde o 4,6 metru dlouhé SUV střední velikosti, které bude konkurovat modelům Toyota RAV4, Hyundai Tucson a Kia Sportage.

Je potvrzené, že Omoda 7 míří do Velké Británie, avšak zůstává otázkou, jestli bude k dispozici také u nás. S ohledem na plány Chery expandovat v Evropě je ovšem pravděpodobné, že se tento vůz bude prodávat i v České republice, i když jeho zařazení do nabídky zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Chery plánuje v Evropě uvést na trh vozy tří značek (Omoda, Jaecoo a Exlantix) a řeč je celkem o devítí nových modelech.

Omoda 7 má výrazný vzor masky chladiče, který je lemován relativně malou, ale ostrou sadou světlometů. Když se přesuneme do strany, můžeme vidět zapuštěné kliky dveří a také to, že linie střechy se mírně svažuje směrem k zádi, což vozu dodává atletičtější profil.

Omoda7

Technické detaily o plug-in hybridní pohonné jednotce, kterou najdeme pod kapotou, jsou v tuto chvíli mizivé a zatím bylo uvedeno pouze to, že se svým „režimem extrémní úspory energie“ může Omoda 7 PHEV údajně ujet více než 1190 kilometrů na jednu nádrž benzínu a plnou baterii. S největší pravděpodobností je využíván zážehový motor 1.5 TGDI určený pro hybridní pohon, který je používaný i v jiných PHEV mateřské společnosti Chery. Motor spolupracuje s jedním nebo dvěma elektromotory, v závislosti na tom, zda kupující upřednostní pohon dvou nebo čtyř kol.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem