Ferrari F80 přichází a představuje hi-tech budoucnost!

Ferrari představilo další hypercar. Připojí se k prestižní skupině ikonických předchůdců, mezi které patří F40, F50, Enzo nebo LaFerrari?

Vydáno 21.10.2024
1
/
7

Ferrari F80 představuje další generaci hypercarů, které posouvají hranice možností automobilového průmyslu. Ferrari F80 omezeno na 799 kusů, z nichž všechny jsou již rezervovány, přičemž dodávky mají začít ve čtvrtém čtvrtletí roku 2025. Lze předpokládat, že vzhledem k omezené produkci a vysoké ceně bude F80 k vidění spíše na exkluzivních akcích a závodech. Cena vozu je 3.1 milionu liber.

Pokud jde o pohonnou jednotku, pod kapotou se skrývá výkonný hybridní pohonný systém, který kombinuje spalovací motor s elektromotory. Ferrari uvádí, že maximální kombinovaný výkon činí 1183 koní, což zajišťuje právě 3,0litrový motor V6 ve spolupráci s pěti elektromotory. Tento hybridní pohonný systém je jedním z nejpokročilejších na trhu. Společnost také uvedla, že sací a výfukové potrubí je přizpůsobeno tak, aby vytvořilo zvuk V12 motoru. Navzdory novému elektrickému hardwaru ve srovnání s LaFerrari váží F80 asi o 40 kg méně, přičemž celková hmotnost je 1525 kg. Výkonnostní údaje jsou impozantní, přičemž F80 zvládne 0-100 km/h za 2,15 sekundy, dosáhne 200 km/h za 5,75 sekundy a má maximální rychlost omezenou na 350 km/h.

Enrico Galliera, ředitel marketingu a komunikace Ferrari, ohledně výroby modelu řekl: „Každý prvek, o kterém si myslíme, že může poskytnout konkurenční výhodu, chceme vyvinout interně. Pokud kupujeme komponenty na trhu, musíme je přizpůsobit, ale pokud to uděláme my, můžeme to udělat přesně tak, jak to chceme.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem