Foxtron Model D: high-tech MPV s dojezdem 660 kilometrů

Automobilová divize taiwanského technologického giganta Foxconn představila radikální elektrický MPV koncept, který navrhla italská designová společnost Pininfarina. Jde o sedmimístné auto s vestavěnými iPhony a iPady.

Vydáno 09.10.2024
1
/
6

Společnost Foxconn představila svůj nový model Foxtron Model D, který spadá do segmentu D. Tohle sedmimístné elektrické MPV má rozměry 5,13 m na délku a 1,99 m na šířku. Foxconn uvádí, že vůz ujede na jedno nabití více než 660 kilometrů podle testovacího cyklu WLTP a to díky 100-120kWh LFP baterii. To by z Foxtron Model D dělalo elektrický sedmimístný vůz s nejdelším dojezdem na trhu. Například konkurenční model Peugeot e-5008 s 98 kWh baterií má dojezd přesně 660 kilometrů. Klíčem k tomuto dojezdu je dle společnosti aerodynamická účinnost, přičemž se na karoserii nachází řada otvorů a záhybů, které mají usměrnit proudění vzduchu kolem vozu.

Vůz je postaven na platformě společnosti ZF Chassis Modules, ve které Foxconn získal letos začátkem roku 50% podíl. V interiéru je Model D navržen tak, aby co nejlépe využíval další produkty vyráběné Foxconnem - například křesla ve šestimístné verzi mají nabíjecí podložky pro iPhone a každé opěradlo předního sedadla má prostor pro iPad.

Sériová výroba extravagantního modelu by měla začít za dva roky, ovšem vůz nebude označen jako Foxtron, protože obchodní model společnosti je licencování aut jiným firmám. Dokonce jim dovolí vůz mírně přetvořit, aby vyhovoval jejich potřebám.

 

Zdroj: Foxconn, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem