Google pomůže řešit dopravní zácpy v Athénách. Bude ve městě regulovat semafory

V metropolitní oblasti Athén žije zhruba 3,5 milionu lidí, jde o nejhustěji osídlenou část Řecka a řidiči bohužel každý den tráví spoustu času v dopravních zácpách. Na pomoc přispěchal americký gigant Google.

Vydáno 28.07.2023

Do ambiciózního projektu, který má za cíl zmírnit dopravní zácpy, zlepšit plynulost dopravy v regionu a minimalizovat čas strávený na silnicích, se pustil regionální guvernér George Patoulis se společností Google. Americká společnost nabídla pomoc tím, že bude regulovat semafory v dané oblasti.

Jak to bude fungovat? Technologický gigant Google bude přijímat data ze satelitů a mobilních telefonů o pohybu vozidel, a díky získaným informacím bude upravovat dobu svícení semaforů. Stručně řečeno, to, jak dlouho bude na jednotlivých křižovatkách trvat zelená nebo červená fáze, určí v závislosti na provozu na jednotlivých komunikacích.

Jak přínosný celý projekt bude, to ukáže čas. Dohoda o spolupráci byla uzavřena teprve začátkem tohoto týdne. Kdy budou chytré semafory v provozu zatím nebylo uvedeno.

 

Zdroj: greekcitytimes.com/, carscoops.com/

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem