Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series

Nový Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, představený na Monterey Car Week v Kalifornii, je nejsportovnějším modelem v historii značky Maybach. Jde o ultra-luxusní sportovní kabriolet, který konkuruje Bentley Continental GTC a Ferrari Roma Spider.

Vydáno 20.08.2024
1
/
5

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series byl oficiálně představen na Monterey Car Week v Kalifornii. Tento prestižní automobilový event se každoročně koná v Monterey County a přitahuje milovníky luxusních vozů z celého světa. Jde o ideální místo pro představení takového exkluzivního modelu, neboť zde bývají odhaleny novinky těch nejslavnějších automobilových značek.

Mercedes-Maybach SL představuje jedinečné spojení luxusu a výkonu. Tento vůz vznikl spojením elegance a exkluzivity značky Maybach s dynamikou a sportovním duchem modelu Mercedes-AMG SL.

Výkon pochází ze stejného 4,0litrového motoru V8 o výkonu 577 koní s dvojitým přeplňováním, který je k dispozici ve standardním SL. Vylepšení se dočkala akcelerace vozu, aby poskytovala „dynamický požitek z jízdy, který se od Maybachu očekává“.

Mercedes zatím neuvedl žádné údaje o ceně nebo dostupnosti vozu ale verze Maybach třídy S a SUV EQS se s cenovkou šplhají k 6 milionům, což je značný rozdíl oproti jejich protějškům s odznaky Benz a AMG.

 

Zdroj: Mercedes, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem