Nissan se zavázal k elektromobilitě od roku 2030. A to i přes pokles zájmu zákazníků

Automobilka Nissan je i přes zpomalení růstu prodeje EV odhodlán v Evropě do roku 2030 vyrábět pouze elektrickou řadu modelů.

Vydáno 23.08.2024

Japonská firma se už v loňském roce zavázala k tomu, že do začátku příštího desetiletí vyřadí své spalovací a hybridní modely v Evropě a uvedla, že všechny nové modely uvedené na trh budou elektrické. Nissan v současné době pracuje na elektrických nástupcích modelů Qashqai, Juke a Leaf, přičemž všechny se budou vyrábět v Sunderlandu – spolu s elektrickou Microu. Stávající řada EV se momentálně skládá z SUV Ariya a hatchback Leaf.

Nedávné zpomalení růstu prodeje elektromobilů vedlo některé automobilky, jako je například Audi, Ford, Mercedes-Benz a Porsche, ke snížení svých ambicí v oblasti elektromobility. Ovšem Mayra Gonzalez, manažerka prodeje Nissanu pro Evropu, řekla: „Náš obchodní plán je velmi jasný: do roku 2030 chceme, aby naše prodeje tvořily ze 100 % vozy s elektrickým pohonem." Zároveň Gonzales dodala, že: „V Evropě vidíme velkou nesourodou mezi jednotlivými zeměmi v tom, jak elektrifikace postupuje, takže musíme nabízet vozidla, která jsou v souladu s tímto postupem. Prozatím je vyvážené portfolio modelů klíčové, ale naše strategie elektrifikace je jasná.

Nissan zatím nezveřejnil datumy uvedení svých elektromobilů nové generace, ale v současnosti rozšiřuje a modernizuje svůj výrobní závod v Sunderlandu.

 

Zdroj: Autocar.co.uk, Nissan

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem