Nová Škoda Elroq k vidění na Tour de France

Na letošní Tour de France jste mohli zahlédnout maskovanou Škodu Elroq, zcela nový elektrický vůz, který se představí na podzim.

Vydáno 25.07.2024

Škoda Auto je hlavním partnerem nejznámějšího cyklistického závodu už řádku let. Není proto divu, že i v letošním 111. ročníku Tour de France bylo během závěrečné etapy, která se jela 21. července, k vidění několik jejich zástupců. Automobilka poskytla organizátorům více než dvě stě vozů, včetně elektrického Enyaqu nebo plug-in hybridního Superbu kombi, ve kterém jezdil Christian Prudhomme, ředitel závodu, v čele peletonu.

Překvapením pro diváky bylo, když se během závěrečné časovky objevila také maskovaná novinka Škoda Elroq, která bude mít oficiální premiéru až na podzim letošního roku.

Škoda Elroq jako první sériový model nese nový designový jazyk "Modern Solid". Jde o kompaktní SUV s moderním a čistým designem, ale podrobné informace o baterii, výkonu, zrychlení a dalších technických parametrech zatím nejsou k dispozici. Škoda Elroq vzbuzuje velké očekávání mezi fanoušky značky i širší veřejností. Jako první čistě elektrický model značky má totiž potenciál oslovit široké spektrum zákazníků.

 

Zdroj: Skoda-auto.cz

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem