Nové sedmimístné SUV Volkswagen Tayron je sesterským vozem Kodiaqu

Nový Volkswagen Tayron je velké SUV, které bude k dispozici se sedmi sedadly, což znamená, že bude náhradou za VW Tiguan Allspace a konkurovat bude vozům jako Nissanu X-Trail , Kie Sorento a populární Škodě Kodiaq .

Vydáno 16.08.2024
1
/
3

Název Tayron bude nejspíš evropským motoristům neznámý, protože Volkswagen ho dosud používal pouze na čínském trhu, ovšem design modelu okamžitě prozrazuje, že jde o většího bratra Tiguanu třetí generace. Oba vozy využívají stejný moderní styl. Vidíme velmi širokou přední masku a výrazné zpracování zadního světelného pruhu. Na základě patentových obrázků bude Tayron nabízen také ve sportovnějším provedení R-Line, které přidá agresivnější přední nárazník a větší boční vstupy vzduchu s lesklým černým povrchem.

Samozřejmě, aby bylo uvnitř možné umístit sedm sedadel, bude Tayron delší než Tiguan a bude mít také delší rozvor. Očekáváme, že Tayron bude měřit více než 4,7 metru a rozvor bude téměř 2,8 metru. Ještě jsme neviděli interiér Tayronu, ale očekáváme, že bude totožný s interiérem Tiguanu, který standardně dostává 10,25palcový digitální displej řidiče a 12,9palcovou centrální dotykovou obrazovku, ale jako volitelná výbava by měla být k dispozici ještě větší 15palcová obrazovka. V kabině by mělo být několik fyzických tlačítek, stejně jako obvyklé dotykové ovládání klimatizace značky, které je nyní na rozdíl od dřívějších aut podsvícené.

Tayron bude založen na stejné platformě MQB Evo jako Tiguan a Škoda Kodiaq. To znamená, že budoucí kupci by měli mít na výběr naftové, mild-hybridní benzínové a čistě benzínové motory, plus plug-in hybridní pohon, který u Škody nabízí čistě elektrický dojezd až 120 kilometrů.

Vypadá to, že Tayron bude oficiálně odhalen už velmi brzy, protože snímky zcela nezamaskované vozu sdílelo čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií (MIIT).

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk, Volkswagen

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem