Nový Chevrolet Corvette ZR1 je vybaven nejvýkonnějším americkým motorem V8

Corvette ZR1 je vrcholným modelem legendární americké sportovní značky Chevrolet. Nejrychlejší a nejvýkonnější Corvette všech dob má motor V8 se dvěma turbodmychadly a nabízí výkon přes 1000 koní.

Vydáno 29.07.2024
1
/
5

Corvette ZR1 prošla již několika generacemi, přičemž každá z nich nás ohromila vlastními unikátními vlastnostmi. Ta nejnovější generace ovšem přináší ještě vyšší úroveň výkonu a sofistikovanosti než ty předchozí.

Novinka se vyznačuje výrazným a aerodynamicky optimalizovaným designem. Charakteristickým prvkem je rozdělené zadní okno, které odkazuje na slavné Corvetty z minulosti. Srdcem ZR1 je zcela nový, dvojicí turbodmychadel přeplňovaný 5.5litrový motor V8, který produkuje výkon ohromujících 1064 koní a 828 Nm točivého momentu. To z něj činí nejvýkonnější sériově vyráběný motor V8 v historii amerického automobilového průmyslu. Motor spolupracuje s vylepšenou osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která byla speciálně upravena pro zvládání tak obrovského výkonu.

Nová Corvette ZR1 se začne vyrábět v roce 2025 a bude k dispozici buď jako kupé nebo kabriolet. Bude se vyrábět ve stejném závodě v Bowling Green v Kentucky jako běžná Corvette Stingray, Corvette Z06 nebo třeba hybridní Corvette E-Ray.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem