Nový Renault Twingo bude jedním z nejlevnějších elektromobilů

Renault Twingo se znovu zrodil jako cenově dostupné elektrické městské auto, které podle francouzské automobilky bude mít "nejlepší účinnost ve své třídě" a bezkonkurenční cenu.

Vydáno 10.10.2024
1
/
4

Budoucí rival Citroënu e-C3 nebo Dacie Spring se bude v hirerchii automobilky nacházet pod plně elektrickým hatchbackem Renault 5 a kompaktním SUV Renault 4. Luca de Meo, generální ředitel Renaultu, označil Twingo za nejmodernější městský elektromobil bez kompromisů, který se dostane z konceptu do výroby za pouhé dva roky, což znamená, že dorazí už v roce 2026. De Meo dodal, že Twingo bude opět měnit pravidla hry, stejně jako tomu bylo před 30 lety.

Nový Twingo bude navržen, vyvinut a vyroben společností Ampere - samostatnou společností v rámci skupiny Renault, která se zaměřuje na elektrická vozidla pro segmenty B a C automobilového trhu. Zatím nebyly zveřejněny žádné technické podrobnosti o novém Twingu, ale Ampere již má vytvořenou vlastní platformu pro elektromobily segmentu B nazvanou AmpR Small (dříve CMF-B EV), která poslouží jako základ pro nové modely Renault 5 a 4. Je logické, že Twingo by využilo stejnou technologii, zejména vzhledem ke krátkému časovému rámci, který si společnost stanovila pro jeho uvedení na trh.

Kromě výroby plně elektrického Renaultu 5, který bude uveden na trh příští rok, plus nadcházejícího Renaultu 4, Twingo a dvou nezveřejněných elektromobilů bude Ampere také vyrábět alespoň dva modely pro značku Alpine, další Micru pro Nissan a bude podporovat také elektrifikační cestu Dacie.

 

Zdroj: Renault, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem