Nový Renault Twingo EV dorazí už v roce 2026

Renault Twingo je malý osobní automobil vyráběný francouzskou automobilkou Renault, určený především do městského provozu. Poprvé byl představen veřejnosti na pařížském autosalonu Mondial de l'Automobile v roce 1992 a jeho výroba začala krátce poté. Twingo si díky svému netradičnímu designu a praktičnosti rychle získalo oblibu v celé Evropě. Teď automobilka pracuje na jeho čistě elektrické variantě.

Vydáno 04.06.2024

Nový Renault Twingo EV, jehož uvedení na trh se plánuje na rok 2026 s cenovkou pod 500 000 Kč, se vyvíjí za pomoci čínského inženýrského partnera, jak uvádí britský magazín Auto Express. Spolupráce Renaultu s jeho nejmenovaným partnerem má za cíl snížit náklady a dobu potřebnou na vývoj znovuzrozeného Twinga, který byl minulý rok odhalen v koncepční podobě.

CEO Luca de Meo oznámil, že Twingo se z konceptu do výroby přesune během pouhých dvou let, čímž se vyrovná rychlému tempu čínských automobilek. Mluvčí společnosti Renault zdůraznil, že vývoj nového Twinga vede společnost Ampere – samostatná společnost v rámci skupiny Renault, která se zabývá návrhem, vývojem a výrobou elektrických vozidel segmentů B a C.

Podle dostupných informací probíhá vývoj nového Twinga již nějakou dobu, přičemž Renaultův čínský partner je do celého procesu plně zapojen.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk, Renault

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem