Odhalení nového Fordu Capri je za dveřmi!

Ikona ze 70. a 80. let se vrací jako elektrické kupé-SUV

Vydáno 27.06.2024

První generace původního modelu Ford Capri byla představena v roce 1969 na autosalonu v Bruselu a dostupná byla jako kupé, sedan a kabriolet. Vůz si u veřejnosti rychle si získal oblibu pro svůj stylový design a sportovní jízdní vlastnosti. Výroba Capri byla ukončena po 17 letech, v roce 1986, kdy z linky sjely téměř 2 miliony vozů.

Už minulý rok v březnu informoval britský magazín Auto Express, že se populární Ford Capri vrátí po téměř 40leté pauze, přičemž poslední zprávy hovoří o tom, že k odhalení nového modelu dojde už 10. července.

Nový Ford Capri přijede jako elektrické kupé-SUV a postaven bude na základech platformy Volkswagen MEB, která je používána výhradně pro elektromobily v rámci společné dohody mezi Fordem a VW Group. Je to stejná architektura, kterou najdeme u Cupry Tavascan, u Škody Enyaq, Audi Q4 e-tron nebo u nedávno představeného SUV Ford Explorer.

Očekáváme, že Capri bude nabízen se stejným výběrem baterií a motorů jako výše zmiňovaný Explorer. To znamená, že základní modely by mohly mít baterii o kapacitě 52 kWh a elektromotor o výkonu 168 koní, zatímco dvoumotorové verze nabídnou výkon 335 koní a 79 kWh baterii.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk, Ford

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem