Pagani Utopia Roadster je připraven na svůj debut

Exkluzivní sportovní automobil italské značky Pagani navazuje na modely Zonda a Huayra a představuje další krok v evoluci značky.

Vydáno 31.07.2024
1
/
6

Kategorie ultrašpičkových superaut právě získala nového hráče, legendární italský výrobce Pagani odhalil svůj nový Utopia Roadster. Pagani Utopia Roadster je otevřená verze již tak mimořádného kupé Utopia. Zachovává si klíčové vlastnosti svého sourozence, ale nabízí neporovnatelný zážitek z jízdy pod širým nebem.

Roadster si zachovává ikonický design Pagani, který je charakterizovaný plynulými křivkami a propracovanými detaily. Otevřená karoserie umocňuje vizuální působivost vozu. Pagani uvádí hmotnost roadsteru pouze 1 280 kg. Samotný střešní panel tvoří odnímatelná pevná střecha, ale i v přípradě, že střecha bude na svém místě, nebudete ochuzeni o sluneční paprsky, protože je částečně vyrobena z průhledného materiálu.

Interiér je stejně jako u ostatních modelů Pagani i tady ukázkovým mistrovským dílem řemeslného zpracování s důrazem na detail a použitím těch nejlepších materiálů. Designéři uvnitř místo dotykových obrazovek integrovali několik analogových budíků a fyzických ovládacích prvků. Volant je také velkou zajímavostí, protože jeho struktura je vyfrézována z jednoho 43kg hliníkového bloku do pouhých 1,6 kg a je ozdoben spínači a zabalen do vysoce kvalitní kůže.

Pod kapotou se nachází motor V12 se dvěma turbodmychadly, který nabízí špičkový výkon 851 koní, přičemž obrovský točivý moment 1 100 Nm jde na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové manuální převodovky vyvinuté ve spojení s XTrac.

Pagani je společnost známá svou vysokou úrovní exkluzivity a informace o nových modelech jsou často zveřejňovány postupně. Nevíme, kolik přesně vozů bude vyrobeno, ale lze očekávat různé speciální edice a spoustu zakázkových objednávek – něco, co se stalo standardem značky Pagani během její historie.

 

Zdroj: Pagani, autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem