Range Rover Sport SV Celestial je inspirován mytologií

Speciální edice Range Rover Sport SV přináší pět exkluzivních modelů, které jsou inspirovány starověkou mytologií a vesmírem.

Vydáno 26.06.2024
1
/
5

Zájemci o Range Rover Sport SV mohou vybírat z pěti nových modelů, které dostaly název Gaea, Theia, Ió, Vega a Sol. Za celým projektem stojí tým SV Bespoke Design, který se soustředil na využití unikátních designových prvků a použití exkluzivních materiálů

Model Gaea je založen na tématu Země, protože Gaea (nebo také Gaia) je řecké bohyně planety Země. Vyznačuje se matně zeleným lakem, koncovkami výfuku z uhlíkových vláken a černou střechou. K dispozici jsou dvě varianty interiéru.

Verze Theia odkazuje na bohyni světla a vidění. Tato verze se dodává se saténově šedou metalickou barvou, 23palcovými zlatými koly a černými brzdovými třmeny. Uvnitř je lesklé černé lemování, béžová kůže Windsor a sekce z uhlíkových vláken na středové konzole. K dispozici je také varianta z červené kůže.

je v řecké mytologii jednou z milenek Dia, avšak je to zároveň také měsíc Jupitera s více než 400 aktivními sopkami. V řadě Range Rover Sport SV dostane lesklý oranžový lak, koncovky výfuku z uhlíkových vláken, lesklou karbonovou povrchovou úpravu kapoty a 23palcové slitiny se stříbrnými brzdovými třmeny. Uvnitř je na výběr z více barev kůže Windsor a nechybí karbonové ozdobné prvky.

Model Vega odkazuje na nejjasnější hvězdu v souhvězdí Lyra a pátou nejjasnější hvězdu na noční obloze. Jasně modrá barva se odráží ve výbavě, přičemž modrý lesklý lak doplňuje karbonová úprava kapoty, žluté brzdové třmeny a 23palcová litá kola. Uvnitř je na výběr mezi světlým nebo tmavým koženým čalouněním, nebo můžete mít modré lemování, látku a prošívání, které ladí s exteriérem.

Sol je pojmenován po slunci a má leskle žlutý odstín laku, 23palcová černá litá kola, koncovky výfuku z uhlíkových vláken, černou střechu a modré brzdové třmeny. Uvnitř je buď modrá kůže, nebo černá látka s kontrastním žlutým prošíváním.

Range Rover Sport SV přichází s 4,4litrovým motorem V8 s výkonem 626 koní, pohonem všech čtyř kol. Ceny speciální edice zatím nebyly potvrzeny, ale rozhodně nemůžeme očekávat nižší cenu než u základního modelu.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem