Škoda Elroq: elektromobilita pro každého

Škoda Elroq je moderní SUV vybavené nejnovějšími technologiemi, které zvyšují komfort a bezpečnost jízdy. Tento model také jako první ztělesňuje nový designový jazyk Modern Solid.

Vydáno 17.10.2024
1
/
6

Škoda chce novým modelem ještě více zpřístupnit elektromobilitu českým zákazníkům. Základní cena tohoto elektromobilu je totiž stanovena na velmi příznivých 799 000 Kč včetně DPH, což ho řadí mezi nejdostupnější modely ve své třídě.

Škoda Elroq nabízí několik výbavových stupňů, které se liší úrovní standardní výbavy a cenou. Volit můžete mezi výbavou Essence 50, Selection 50 nebo Selection 85. V základu nechybí 19palcová litá kola, parkovací senzory a parkovací zadní kamera, 7 airbagů, asistent hlídání jízdního pruhu, rozpoznávání dopravních značek, rozpoznávání pozornosti a únavy řidiče, světelný a dešťový senzor, elektrické ovládání předních i zadních oken, virtuální kokpit, digitální asistentka Lauru a mnoho dalšího. Vyšší specifikace má navíc například parkovací senzory vpředu, dvouzónovou samočinnou klimatizaci Climatronic, volbu jízdního režimu, vyhřívaná přední sedadla i volant, navigaci, loketní opěrku v zadní části vozu.

V rámci uvedení na český trh je k dispozici také limitovaná edice First Edition. Ta nabízí 21palcová antracitová kola Vision a černě lakovanou střechu v kombinaci s bílou barvou Moon nebo zelenou barvou Timiano. Bohatá výbava zahrnuje špičkový audiosystém, head-up displej, bezklíčový přístup a mnoho dalších prvků. Cena této vrcholné verze startuje na 1 339 000 Kč.

Nová Škoda Elroq je elektrické SUV, které je postaveno na stejné platformě MEB jako větší Enyaq a nabízí několik variant výkonu a dojezdu. Systémový výkon začíná na 125 kW u základního modelu Elroq 50, následuje 150 kW u modelu Elroq 60 a konečně 210 kW u Elroq 85 s pohonem zadních kol a Elroq 85x s pohonem všech čtyř kol. Modely Elroq 60 a Elroq 85x budou u nás k dispozici v druhé polovině dalšího roku.

Vybírat můžete mezi 9 barvami karoserie, přičemž vedle černé, bílé a stříbrné nechybí ani modrá, červená, šedá nebo tymiánově zelená. Zavazadlový prostor nabízí 470 litrů.

 

Zdroj: Škoda

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem