Skywell Q? Další čínský elektromobil, který chce uspět v Evropě

Čínská značka Skywell představila na pařížském autosalonu nový, plně elektrický hatchback Q. Automobilka má ambice stát se významným hráčem na světovém trhu s elektromobily a postupně expandovat do různých regionů.

Vydáno 18.10.2024
1
/
3

Čínská společnost, která se zaměřuje na výrobu elektrických vozidel, tedy od začátku otevřeně hovoří o tom, že odhalení modelu Q v Evropě demonstruje aspiraci značky uspět na evropském trhu.

Automobilka již představila své SUV BE11, ale model Q se od něj coby hatchback výrazně odlišuje. S délkou 4297 mm, šířkou 1836 mm a výškou 1536 mm bude novinka konkurovat vozům jako Volkswagen ID.3 nebo Opel Astra Electric.

Pro model Q budou k dispozici dvě možnosti baterie, a ačkoliv jejich kapacity jsou stále tajné, Skywell tvrdí, že můžeme očekávat dojezd přes 480 kilometrů na jedno nabití. Dobíjení baterie z 10 na 80 % by mělo trvat kolem 20 minut. Dále automobilka slibuje výkon 201 koní a pohon předních kol, přičemž čas zrychlení z 0 na 100 km/h by měl být pouze 3,9 sekundy.

Specifikace ukazují, že i standardní výbava bude bohatá. Nechybí třeba 15,6palcový dotykový displej, 360stupňová parkovací kamera, velké panoramatické skleněné střešní okno, 128barevné ambientní osvětlení a bezdrátová nabíječka pro chytré telefony.

Skywell uvedlo, že model Q bude velmi konkurenceschopný, a za datum uvedení na trh označilo podzim 2025.

 

Zdroj: Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem