Takhle bude vypadat nová Honda Prelude

Honda uvede do výroby své nové sportovní kupé Prelude, které cílí na mladší zákazníky svým elegantním a svižným designem, důraznou jízdní dynamikou a moderním interiérem.

Vydáno 08.07.2024
1
/
5

Honda se chce vzepřít trendu SUV a doufá, že si svět znovu zamiluje malé sportovní vozy. Nový Prelude byl odhalen jako téměř produkční koncept na autosalonu v Tokiu v roce 2023, dnes už se na něj můžeme podívat v plné kráse.

Model Prelude je mimořádně ambiciózní vůz, který nejenže obnovuje oblíbený typový štítek, ale může odstartovat novou éru malých, efektivních a lákavých hybridních sportovních vozů. „Koncept tohoto vozu měl být jako kluzák. Kluzáky mají dvě základní vlastnosti. Na jedné straně jsou navrženy tak, aby klouzaly co nejdéle, ale na druhé straně se používají pro kaskadérské lety a musí být agilní a vysoce výkonné. Tyto dvě strany jsou v tomto voze také sjednoceny, aby vůz byl nejen výkonný, ale také velmi agilní a radostný,“ uvedl Tomoyuki Yamagami, hlavní inženýr projektu.

Honda stále nepotvrdila specifika pohonné jednotky kromě skutečnosti, že bude obsahovat hybridní technologii. Očkává se chytrý systém e:HEV ze současné Hondy Civic, což může znamenat dvoulitrový motor s přímým vstřikováním, který je spojený se dvěma elektromotory a chytrou variabilní převodovkou. V aktuálním Civicu jsou nejvyšší hodnoty pro tuto specifickou hybridní pohonnou jednotku definovány výkonem 181 koní a točivým momentem 232 Nm.

Honda Prelude si také vypůjčí spoustu základní architektury podvozku Civicu, přičemž plně využije přidanou tuhost a sportovní nastavení odpružení, které bylo představeno v nejnovější generaci.

Nové Hondy Prelude se dočkáme v roce 2025 a ceny by se měly vyšplhat přes milion korun.

 

 

Zdroj: Honda, Autocar.co.uk, Autoexpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem