Tesla láká na tři nové modely. Bude mezi nimi i dodávka?

Na výročním setkání akcionářů Tesly, které proběhlo před pár dny, Elon Musk oznámil, že automobilka pracuje na třech nových vozidlech.

Vydáno 18.06.2024

Na výročním setkání akcionářů Tesly, které proběhlo 13. června, generální ředitel Elon Musk prozradil, že automobilka plánuje sérii nových elektromobilů a pochlubil se snímkem, který zobrazuje tři záhadná vozidla vedle již známých modelů. Ačkoli Musk neupřesnil, jakou podobu budou mít tato nová auta, teaserový obrázek a předchozí zvěsti o chystaných Teslách nám dávají jistou představu o tom, co můžeme očekávat.

Tesla modely

Ze tří zahalených vozidel vypadá silueta jednoho znatelně vyšší a krabicovitější, což vede ke spekulacím, že by se mohlo jednat o dodávku. Tomu nahrává i fakt, že Tesla již v předchozích prezentacích naznačila, že má zájem vstoupit do prostoru komerčních nebo osobních dodávek. Cestičku segmentu elektrických dodávek už přitom prošlápávají konkurenti, jako je Ford E-Transit nebo Mercedes-Benz eSprinter.

Další dvě vozidla pod plachtami mají nízký a elegantní profil. Jedním z nich může být robotaxi Tesla, o kterém Musk už nějakou dobu mluví. V dubnu uvedl, že robotaxi bude odhaleno 8. srpna. Toto účelové samořídící vozidlo bude využívat kompletní sadu softwarových systémů Autopilot a Full Self-Driving od Tesly, přičemž v kabině údajně nebude volant ani pedály.

Druhým by mohl být Roadster druhé generace nebo takzvaný Model 2, cenově dostupné vozidlo, které by sedělo v hierarchii pod Modelem 3.

 

Zdroj: Tesla, caranddriver.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem