Tesla Robovan: elektrický autobus pro 20 lidí

Tento samořídící elektrický autobus představila Tesla na své akci s názvem ‘We, Robot’

Vydáno 11.10.2024
1
/
6

Na akci, která 10. října proběhla v Californii, byla představena vedle Robotaxi, plně autonomního dvoumístného kupé, také Tesla Robovan. Jde o 20místný autobus, který je rovněž vybaven technologií plně autonomního řízení. Sama automobilka o něm říká, že by mohl převzít povinnosti školního autobusu, ale není omezen na hromadnou přepravu lidí. Může být nakonfigurován pro přepravu zboží v odvětvích od stavebnictví po stravovací služby.

Design Robovanu je docela futuristický a extravagantní a interiér vypadá celkem prostorně s řadami sedadel otočenými proti sobě. Je zde také úložný prostor na zavazadla v zavazadlovém prostoru. Stejně jako Tesla Robotaxi je i Robovan vybaven technologií plně autonomního řízení bez viditelného volantu nebo dokonce tradičního uspořádání sedadel pro řidiče uvnitř.

Nebyla zveřejněna žádná informace o ceně ani technických údajích Robovanu, ale očekáváme, že při uvedení na trh bude k dispozici jak prodej flotily, tak maloobchodní prodej elektrického autobusu. Vzhledem k obrovské velikosti Robovanu bychom mohli vidět zavedení mnohem větších baterií, i když by to mohlo záviset na konkrétním použití vozidla – ať už se jedná o městský druh dopravy nebo něco, co podniká mnohem delší cesty s těžkými náklady.

 

Zdroj: Tesla, Autoesxpress.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem