Tesla svolává tisíce Cybertrucků kvůli problémům

Automobilka Tesla svolává 11 688 elektrických pickupů Cybertruck, protože selhávání stěrače čelního skla by mohlo snížit viditelnost a zvýšit riziko nehody, uvedl americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Vydáno 25.06.2024

Americká automobilka Tesla začala dodávat tento extravagantní vůz v listopadu 2023 po letech zpoždění a obtížném startu výroby, během kterého společnost čelila řadě výzev. Automobilka se musela vypořádat s problémy v dodavatelském řetězci, s nedostatkem surovin nebo technickými problémy.

A komplikace nekončí. Společnost už v dubnu svolala téměř 4 000 Cybertrucků, aby opravila podložku pedálu plynu, která by se mohla uvolnit a uvíznout v obložení interiéru. Teď podle Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu Tesla svolává více než 11 688 vozů kvůli špatným stěračům a zároveň 11 383 vozů, protože obložení zavazadlového prostoru mohlo být špatně připevněno, mohlo by se uvolnit a vytvořit tak nebezpečí pro řidiče jedoucí za vozem.

Nadměrný elektrický proud může způsobit selhání ovládání stěrače předního skla," uvedl v pondělí v potvrzovacím dopise bezpečnostní regulátor a potvrdil, že servisní tým společnosti vše bezplatně vymění.

 

Zdroj: Reuters.com

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem