Volkswagen potvrdil, že v roce 2027 odhalí nový elektromobil. Cena bude lákavá!

O plánech na výrobu základního elektromobilu značky Volkswagen za příznivou cenu slýcháme už několik let. Teď je oficiálně potvrzeno, že se ho dočkáme v roce 2027. Dostane novinka jméno ID.1?

Vydáno 31.05.2024

Zprávu o příchodu nového vozu oznámil Thomas Schafer, generální ředitel Volkswagenu a šéf skupiny Core, která je zodpovědná za spojení koncernových značek společnosti VW – s cílem zvýšit efektivitu, pomoci růstu a učinit nová auta dostupnější. „Budoucnost je elektrická,“ řekl Schafer, když potvrdil příchod cenově dostupného elektromobilu. „Aby se elektromobilita rozšířila, potřebujeme atraktivní vozy, zejména v základním segmentu. Náš závazek vůči značce zní: elektromobilita pro všechny. Tento slib nyní plní Brand Group Core."

Podle všech informací se bude startovací cena vozu pohybovat kolem 20 000 euro, což je méně než 500 000 Kč. Stejně dostupných elektromobilů se pak dočkáme také od sesterských automobilek Škoda a SEAT. Schafer uvedl, že tyto elektromobily budou „z Evropy, pro Evropu“ a že „navzdory atraktivní ceně budou tyto vozy určovat standardy v segmentu základní úrovně, pokud jde o technologii, design, kvalitu a potřeby zákazníků."

 

Zdroj: Volkswagen, Autoexpress.co.uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem