Výroba Jaguaru F-Type končí

Poslední vůz Jaguar F-Type sjel z výrobní linky společnosti Jaguar v Castle Bromwich, a to ještě před přechodem značky na výrobu elektrických luxusních vozů.

Vydáno 16.06.2024

Poslední F-Type vznikl přesně 50 let po posledním exempláři modelu E-Type a jeho specifikace odkazuje na svého předchůdce - jde totiž o kabriolet v barvě Giola Green s hnědým koženým interiérem a černou střechou. Konkrétně tento poslední vyrobený vůz rozšíří sbírku Jaguar Daimler Heritage Trust v Gaydonu, spolu s posledními modely XE, XF a XF Sportbrake.

F-Typy zůstanou v prodejnách Jaguar k dispozici až do začátku příštího roku. Vyrobeno bylo celkem 87 731 exemplářů, což je o 15 000 více než vozů E-Type.

Konec výroby modelů F-Type, XE a XF v Castle Bromwich znamená, že se Jaguar krátkodobě stává značkou zaměřenou pouze na SUV. Výroba modelu F-Pace zůstává v Solihullu a výroba modelů E-Pace a I-Pace bude pokračovat v rakouském Grazu do příštího roku. Ještě letos Jaguar odhalí svůj další elektrický vůz, který bude postavený na zcela nové platformě JEA.

 

Zdroj: Jaguar, Autocar.co uk

 

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem