Ženevský autosalon odložen na neurčito

Ženevský autosalon byl zrušen na dobu neurčitou. Pořadatelé mluví o obtížných tržních podmínkách a nedostatečném zájmu výrobců v turbulentním období po pandemii koronaviru.

Vydáno 03.06.2024

První ročník známého autosalonu v Ženevě se konal už v roce 1905 a byl dlouho považován za vrcholnou evropskou automobilovou událost. V dobách největší slávy se ho účastnilo až 120 vystavovatelů a navštívilo ho na 600 000 návštěvníků. Teď byl autosalon zrušen, přičemž organizátoři zrušili nejen příští ročník, ale i všechny další plánované akce. Důvodem jsou obtížné tržní podmínky po pandemii a příliš mnoho nejistot v automobilovém průmyslu, které narušily atraktivitu hlavních evropských výstav.

Alexandre de Senarclens, prezident autosalonu, ve svém vyjádření zmínil nedostatek zájmu ze strany výrobců a rostoucí konkurenci ze strany autosalonů v Paříži a Mnichově, což označuje jako zásadní ránu pro budoucí ročníky.

Pokračovat v investování do takové akce by také podle Comité Permanent du Salon International de l'Automobile, sdružení, které autosalon pořádá, představovalo příliš velké riziko. Rozhodnutí o zrušení sdružení označilo za zodpovědné a ve svém prohlášení potvrdilo, že se autosalon jen tak neobnoví: „Toto rozhodnutí je důsledkem zjištění, že tržní podmínky v Evropě nejsou příznivé pro úspěch budoucích ročníků."

 

Zdroj: genevamotorshow.com, autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem