BMW M2 po faceliftu řady 2 posílilo na 473 koní

Divize M BMW navýšila výkon a zlepšila jízdní vlastnosti populárního sportovního kupé M2.

Vydáno 13.06.2024
1
/
3

Inovovaný model M2 pro rok 2024 dostává výkonnější verzi přeplňovaného řadového šestiválce BMW o objemu 3,0 litru. Ten nyní nabízí o 20 koní více, tedy celkem 473 koní. Díky vylepšením se vůz posunuje na stejnou úroveň výkonu a točivého momentu jako manuální verze modelů M3 a M4. Změny přicházejí jako součást širší aktualizace řady 2, ze které M2 vychází. Standardní vůz byl také jen jemně aktualizován přidáním nových designových prvků a interiérových technologií, ale co je důležitější, je nyní poháněn pouze zážehovým motorem.

BMW udává, že se zrychlení z 0 na 100 km/h snížilo o 0,1 sekundy. Standardní kupé M2 s osmistupňovou automatickou převodovkou M Steptronic nyní zrychlí 100 km/h za 4,0 sekundy, zatímco volitelný šestistupňový manuální model za 4,2 sekundy. Ovšem větší efekt zlepšení lze pozorovat především u času zrychlení z 0 na 200 km/h, kde oba modely překonávají své předchůdce o 0,6 sekundy. Automatický M2 nyní dosahuje této rychlosti za 12,9 sekundy a manuální model za 13,7 sekundy. Maximální rychlost zůstává omezena na 250 km/h, avšak s volitelným paketem M Driver's Package ji lze zvýšit na 283 km/h.

Design vozu zůstává z velké části nezměněn, nyní však vůz přichází s rozšířenou paletou barev, včetně Sao Paulo žluté, Fire červené, Portimao modré a Skyscraper šedé. Standardní kola M mají dvoupaprskový design s černou povrchovou úpravou a přední mají 19 palců, zadní 20 palců. Stejná kola jsou volitelně k dispozici ve stříbrném provedení.

Modernizovaný model dostává nový volant a aktualizovaný digitální operační systém s nejnovější generací systému iDrive.

Cena aktualizovaného modelu ještě nebyla potvrzena.

 

Zdroj: BMW, Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem