Dočkáme se návratu Toyoty MR2?

Vypadá to, že Toyota MR2 se chystá na návrat jako čistě benzínový rival Mazdy MX-5

Vydáno 03.06.2024

Toyota MR2 se začala prodávat v ČR roku 1984 a i přesto, že popularita vozu u nás v průběhu let kolísala, byly zde k dostání všechny tři generace. V roce 2007 byl prodej vozu ukončen, avšak přestože se MR2 neprodávala v obrovském počtu, stále má mezi fanoušky automobilů kultovní status. Je to zábavné a agilní auto, které se skvěle řídí.

Japonská automobilka teď údajně dala zelenou pro vývoj malého, cenově dostupného sportovního vozu se spalovacím motorem, který by konkuroval Mazdě MX-5. Společně s Celicou a Suprou by tak MR2 mohl oživit tradiční nabídku sportovních vozů Toyoty, známou jako "Tři bratři". Očekává se, že vůz bude uveden na trh během následujících dvou let.

Podle japonského magazínu Best Car dostalo miniaturní 2+2 kupé konečně požehnání, více než deset let poté, co bylo představeno jako poměrně realisticky vypadající koncept. Toyota chce údajně tímto krokem využít silné prodeje svých dalších modelů. Automobilka se k tomu zatím nevyjadřuje, ale generální ředitel Akio Toyoda už v minulosti mluvil o své ambici oživit ducha toho, co nazývá Tři bratři Toyoty - MR2, Celicy a Supry.

Pokud je uvedení nového sportovního vozu skutečně jen dva roky vzdálené, je možné, že automobilka odhalí více informací – možná dokonce uspořádá úplné odhalení – na domácím autosalonu v Tokiu, který se bude konat příští říjen.

 

Zdroj: Autocar.co.uk

Diskuse

Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem